Even voorstellen

Even voorstellen

Ik ben Youp Cretier en samen met mijn echtgenote Riet en onze twee dochters Wendelien en Jonne hebben wij in 2004 een twee hectare grootte biologische wijngaard in Dieren aangelegd. Voor mij is het onderhouden van de wijngaard en het werk in de wijnkelder een volledige dagtaak. Riet is mijn steun en toeverlaat. De kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar helpen ons nog vaak. Het blijft dus een ècht familiebedrijf.

Voorgeschiedenis
Begonnen als hobby in 1977, maakte ik met veel plezier allerlei soorten wijn. Na een burn-out in 2001, heb ik besloten professioneel wijnboer te worden. Via de Kamer van Koophandel was ik in contact gekomen met de cursus “Wijndruiven telen in de Achterhoek” verzorgd door de Wageningen University (WUR). Deze cursus heb ik gevolgd gedurende 2003. Alles wat nodig is voor het opzetten, aanleggen en onderhouden van een wijngaard heeft de revue gepasseerd.

Band met Dieren
Tijdens de cursus ben ik al op zoek gegaan naar pachtgrond om een wijngaard op te kunnen aanleggen. Toen kwam ik in contact met de Stichting Twickel, eigenaar van gronden rondom Delden en Dieren. Als geboren Dierenaar kon ik de prachtige en ommuurde moestuin van het Hof te Dieren pachten. “Back to my roots” zogezegd, want mijn vader was (dorps)dokter Cretier, die mij de eerste beginselen van het wijn maken bijbracht.

Zo konden wij in 2004 beginnen met het aanplanten van twee hectare druiven, binnen de oude moestuin muren en staat er anno 2023 een prachtig wijnbedrijf!

Wij nodigen u daarom niet alleen van harte uit om onze wijnen te komen proeven, maar ook om samen met ons te komen genieten van deze bijzondere wijngaard. Mail voor onze brochure.