Druivenplanten

Druivenplanten voor uw tuin.
Velen van u hebben reeds een druif in de tuin. Vaak een Witte van der Laan of een Boskoop Glorie van het tuincentrum. In de wijngaard staan alleen maar nieuwe, schimmelresistente druivenrassen aangeplant, die goed groeien en rijpe druiven geven in ons klimaat! Een aantal van deze mooie rassen hebben wij in de verkoop, alsmede een groot aantal soorten tafeldruiven in rood, wit, blauw en pitloos. Vanwege teelt in 3-liter containers kunt u ze het gehele jaar door aanplanten. We hebben vanaf 10 mei weer een uitgebreide voorraad. Op bijna alle druiven 1 jaar groeigarantie! U kunt uw bestelling ook per mail doorgeven.

Huidige druivenplanten op voorraad:
Blauw: Regent
Wit: Johanitter
Nieuwe voorraad vanaf eind april


TIP 1: Wanneer een druif snoeien?
Uw druif kunt u snoeien vanaf het moment dat de bladeren beginnen te vallen en u kan ermee doorgaan tot eind maart (en dus niet alleen tussen Kerst en Oud en Nieuw zoals in veel plantenboeken staat beschreven!!!).
TIP 2: Bobbels op het blad
Regelmatig zien we bladeren met van die rare bobbels aan de bovenkant en wit pluis aan de onderkant. Dit is van de druivengalmijt. Eenvoudig en biologisch te bestrijden met spuitzwavel.
TIP 3: Bloeden van een druif
Na de wintersnoei wil een druif nog wel eens gaan bloeden. Wees niet bezorgd: dit houdt op zodra de eerste blaadjes in mei ontspruiten! Advies: snoei dikke takken vroeg in de winter, dus in november of december. Alle andere wintersnoei kunt u doen tot circa eind maart.

Regentonnen, plantenbak, vijvertje

Hele wijnvaten van 225 liter, hoog 90 cm, dik 70 cm vanaf €99,50. Ook halve als vijvertje of plantenbak leverbaar €55,-.