Domein Hof te Dieren

Vrienden van de Wijngaard

 

wijngaard 2019

 

(update 15-01-2020) We hebben alle hulp nodig om de druivenstruiken weer te snoeien: wintersnoei! Kom gewoon een keer (weer) helpen! De lunch krijg je aangeboden en koffie en thee.

 

Lijkt het je leuk om te helpen? Meld je aan en kijk op de homepage bij "hulp in de wijngaard". Daar staat wat we dagelijks voor leuke klussen hebben, waarvoor hulp meer dan welkom is.

 

Wil je op de e-maillijst zodat we je kunnen oproepen? Klik hier -->  Ik meld mij aan als vrijwilliger.

 

Inzet van vrijwilligers

 

De aanleg en het onderhoud van twee hectare aan wijngaard was nauwelijks mogelijk geweest zonder de hulp en inzet van tientallen vrijwilligers. Familie, vrienden en kennissen maar juist ook een groot aantal onbekenden die door het grote hek binnen zijn komen lopen. Zij allen hebben ertoe bijgedragen dat de grootste ommuurde wijngaard van Nederland nu een feit is. Kwam de een voor een stukje ontspanning en "meditatie" de ander komt wekelijks bijdragen aan de ontwikkeling van zowel zichzelf als de wijngaard.

Zelf meehelpen


In de wijngaard kent ieder seizoen zijn eigen charme. Van het opbinden en snoeien tussen december en april, het bottelen in april, naar het scheutendunnen en geleiden in mei/juni, naar het trosdunnen in juli/augustus, de pluk in september/oktober en het werk in de wijnkelder in oktober/november. Tussendoor wordt de wijngaard iedere twee weken machinaal gemaaid en iedere vier weken geschoffeld.

Helpende handen zijn dus het hele jaar door welkom. De één vindt het leuk om zwaar werk te doen de ander pakt het liever wat lichter aan.

Inmiddels hebben we een hechte groep vrijwilligers die regelmatig meehelpt. Ze vinden het leuk nieuwe mensen in hun midden te verwelkomen en ze wegwijs te maken op de wijngaard. Belangrijkste is dat u er plezier in heeft om bepaalde klussen te klaren. Hierdoor is helpen op de wijngaard voor velen dan ook "ontspannen door inspanning". Neem eens contact op als u zin heeft om wat te doen, of geef u op als vrijwilliger! Mail naar wijngaard@cretier.nl

 

Artikel De Gelderlander 16-09-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoogte punt van het jaar: de OOGST!

 

 

ga naar HOME