Domein Hof te Dieren

Rondleidingen & Wijnproeverij (voor groepen vanaf 15 personen (*))

 

rondleiding met wijnproeverij

U kunt de wijngaard altijd in groepsverband (vanaf 15 personen *) komen bezoeken. Op afspraak verwelkomt de wijnboer u voor een rondleiding met een wijnproeverij van zijn heerlijke wijnen. Het thema is: "Lekker, Leuk, Leerzaam en Ludiek". Tijdens deze circa twee uur durende rondleiding maakt u kennis met het oude vak van wijngaardenier, de diverse nieuwe druivenrassen, de inspirerende omgeving van het historische landgoed Hof te Dieren en natuurlijk de smaak van witte, rode en/of rosé wijnen! Juist de beslotenheid van de hoge nostalgische moestuinmuur, maakt uw bezoek aan de wijngaard tot een inspirerend evenement. Door het prachtige gebouw met onze "cave" en de "Salon du Vin", ideaal voor ontspanning in ieder jaargetijde!

Elke rondleiding met wijnproeverij wordt op uw wensen afgestemd. Wij gaan uit van de basisrondleiding met vier soorten wijn. U krijgt een uiteenzetting over de aanleg en het onderhoud van de wijngaard, de biologische productiemethode, de geschiedenis van de druiventeelt in het algemeen en op deze locatie in het bijzonder. Verder vertellen wij u (bijna) alles over maken van wijn, krijgt u tips en trucs om wijn (beter) te leren proeven en bezoekt u onze wijnmakerij. Bij de rondleiding met proeverij zijn (versgebakken) stokbrood met kruidenboter en olijven inbegrepen (€12,95 p/p). In overleg serveren wij graag een hartige garnituur, tapas of andere lekkernijen.

Wij spreken Nederlands. We speak Englisch. Wir sprechen Deutsch!

 

wijn en tapas

Lekker genieten van heerlijke wijnen in combinatie met bijpassende warme en koude hapjes? Alle gerechten zijn vers bereid, de warme, voor zover mogelijk,  in onze Rayburn houtoven! Genieten op afspraak vanaf vijftien personen (*). Bel voor meer informatie: 06-223 99 642.

 

Pure Proeverij

Voor diegene die wat minder tijd hebben of alleen willen genieten van onze wijnen, bieden wij de Pure Proeverij. Op het wijngaardterras of in de "Salon du Vin" krijgt u uitleg over de druiventeelt, het wijnmaken en de Nederlandse wijn in het bijzonder. In een tijdsbestek van circa een uur proeft u drie verschillende wijnen van de wijngaard en bezoekt u onze wijnmakerij. Bij deze proeverij zijn stokbrood met kruidenboter inbegrepen. (€9,95 p/p). Minimaal aantal deelnemers is 15 (*). Bent u met minder? Kijk dan hieronder naar "individuele proeverijen / kleine groepen".

Vraag de folder per mail aan.

 

Bedrijfsuitje / (familie)feest, jubileum, verjaardag?
De mogelijkheden voor een bedrijfsuitje of familiefeest zijn legio. Van enkele uren ontspannen tot een volledige daginvulling is mogelijk. "Wijngaardentertainment" noemen wij dit graag. Een rondleiding met wijnproeverij is uit te breiden met diverse componenten. Brunch of lunch in de wijngaard. Fietsen, steppen of wandelen met de wijngaard als begin en eindpunt, een Schutterstoernooi of een E-Bike tocht? Vervolgens zo'n heerlijke dag afsluiten met een aangeklede borrel, warm en koud buffet, BBQ of samen pizza's bakken. Door onze samenwerking met diverse outdoor activiteitenbureaus kunt u een op uw wensen afgestemde dag organiseren. Ook hier geldt dat deze unieke locatie u alle mogelijkheden biedt voor een geslaagde activiteit. "Wijnfeesten" maar dan rustig...

 

In ons mooie gebouw met het grote overdekte terras, zijn groepen tot circa 100 personen welkom voor een leuke en leerzame ervaring met Nederlandse wijn! Ook ideaal als trainings-vergaderlocatie voor bedrijven!!

 

 

Voorbeeld: MAGNUM arrangement voor minimaal 20 personen(*): ontvangst met koffie/thee en gebak, rondleiding met vier soorten wijn en de zéér uitgebreide Wijngaard BBQ Luxe, inclusief alle drankjes en koffie/thee als afsluiting: vanaf €44,75 p/p (vijf uur gezelligheid èn "all inclusive").

 

Pizza-Pasta Arrangement

In onze mobiele houtoven bakken we echte pizza's, belegd met de lekkerste ingrediënten. Gecombineerd met de lekkerste pasta's en salades, waan je je in Italië. Een bijzonder arrangement! Klik hier voor info per mail.

 

Picknick in de wijngaard

In zuidelijke sferen tussen de druiven genieten van een goed gevulde picknickmand? Op bestelling zorgen wij dat u in de wijngaard romantisch kunt picknicken met luxe broodjes, lekker beleg, vruchtensap en natuurlijk onze wijn. Minimaal twee dagen van te voren reserveren, voor twee tot maximaal tien personen.

 

Trouwen op de wijngaard

Trouwplannen? De wijngaard is aangewezen als "Huis der gemeente". Uw burgerlijk huwelijk kunt u op de wijngaard laten voltrekken. Romantisch en origineel in Mediterrane sfeer. Maar ook voor een geweldige fotoreportage van "uw mooiste dag" kunt u op de wijngaard terecht!

 

Uitgebreide informatie op aanvraag

Voor informatie en nog veel meer mogelijkheden kunt u ons mailen of bellen (tel: 06-22399642). Wij sturen u graag onze uitgebreide folder per mail. Zeker ook voor touringcar bedrijven met dagtochten!

Individuele proeverijen / kleine groepen

Bent u met een groep met minder dan 15 personen of individueel en wilt u toch een keer deelnemen aan een rondleiding of Pure Proeverij? Dat kan! Op vastgestelde data (zie hieronder) verzorgen wij Open Rondleidingen en Open Pure Proeverijen. U bent van harte welkom, wel even aanmelden per mail. De inhoud en prijs per deelnemer is gelijk aan de Rondleiding of de Pure Proeverij voor groepen zoals hierboven beschreven.

Ook als cadeaubon een ideaal geschenk!

 

        Data voor de Open Proeverijen:

 

(Nieuwe data volgen in de loop van het seizoen).

 

Heeft u een cadeaubon en verloopt de geldigheid dit jaar? Neem even contact op, dan kijken we wat we kunnen doen!

 

De LandgoedMarkt Hof te Dieren  is een zeer gezellig evenement. Vele kraampjes met producten op het gebied van home, food, garden en streekproducten staan de tweede zondagen van mei tot en met september op de wijngaard opgesteld. Kortom, een heerlijk evenement voor sfeerproevers, fijnproevers en levensgenieters. Let op de pagina -> actueel voor de exacte data.

 

Wat kan er nog meer op de wijngaard:

 

Oldtimers tussen de druiven                                                                            Laser kleiduiven schieten tussen de druiven

en nog veel meer....

 

(*) Tijdens de oogst van begin september tot eind oktober geldt voor alle groepen een minimale groepsgrootte van 30 personen.

 

 

ga naar HOME