Wij geven u enkele menutips met producten van onze wijngaard.

Borrelhapje: In Dierens Drupje gemarineerde verse tonijn

Gemarineerde rauwe tonijn

Marinade: 50 ml Kikoman Sojasaus mengen met een borrelglaasje Dierens Drupje witte druiven, voeg een eetlepel oestersaus toe, alsmede een theelepel wasabi en/of enkele druppels Tabasco. Op smaak brengen met zout en peper. Snij 500 gram verse tonijn in grote dobbelstenen en meng deze door de marinade. Zet de tonijn minstens twee uur in de koelkast om in te trekken. Serveer op een (gekoelde) platte schaal met stokbrood erbij. Drink een koel glas Cuvée Willem II.

Voorgerecht: Een mooi stukje paté in combinatie met onze witte wijngelei, hierbij kunnen cranberry’s en/of een halve peer geserveerd worden.

Paté met witte wijngelei

¨Leg per persoon twee plakjes paté op een bord, garneer deze met een lepeltje gelei van peertjes leg naast de paté een gehalveerde peer (uit blik) en vul deze met een beetje gelei en een lepeltje cranberrycompote. Serveer met toast of geroosterde stukjes brood en nog wat extra wijngelei in een apart kommetje erbij.

Wijntip: Johanniter.

Hoofdgerecht: Serveer gebraden eendenborst of varkenshaas in combinatie met in witte druivengelei geglaceerde uien of sjalotten, afgeblust met een scheutje Merzling, of een geflambeerde eendenborst met camembert.

Eendenborst of varkenshaas met geglaceerde uien

¨Braad de eendenborst, die met een scherp mes kruislings is ingekerfd, in een hete pan op de vette kant, ongeveer 6 minuten, op laag vuur, uitbakken. Keer de eendenborst vervolgens en bak deze om en om ongeveer 10 minuten. Haal de eendenborst uit de pan en houd deze warm. Giet het teveel aan eendenvet af. Bak nu de in plakken gesneden uien of sjalotten in dezelfde pan, op hoog vuur, kies hierbij voor een royale hoeveelheid uien/sjalotten. Voeg aan de net bruin aangezette uien een half potje Peren-IJswijngelei toe en hou het vuur hoog, tot deze geglaceerd zijn. Dit mengsel kan afgeblust worden met een scheutje witte wijn (pas op spatten).

Serveer de eendenborst in plakjes gesneden op verwarmde borden en verdeel de uien langs de eendenborst, bestrooi met grof zeezout en peper.

Bij dit recept kan de eendenborst ook vervangen worden door een mooie varkenshaas, die u in plakjes serveert.

Kies hierbij gebakken aardappeltjes of rösti en harricots vert

Wijntip: Rondo

Een gebraden eendenborst kan ook anders: met gesmolten camembert, geflambeerd met Dierens Drupje (van blauwe druiven).

Magret de canard met camembert

¨Voor het braden van de eendenborst, zie recept hierboven.

Giet na het braden van de eendenborst het bakvet af. Leg de eendenborst terug in de pan, samen met twee eetlepels eendenvet. Laat de pan vervolgens goed heet worden. Voeg een borrelglaasje Dierens Drupje (van blauwe druiven) toe en steek aan met een aansteker. Let op flambeer nooit onder de afzuigkap, maar doe dit buiten! Wacht tot de vlammen gedoofd zijn. Haal nu de eendenborst uit de pan en houd deze warm. Leg de in plakken gesneden camembert met korst in de nog warme pan en laat de kaas al roerende smelten in het bakvet.

Serveer de eendenborst in plakken, verdeel de camembert langs de eendenborst en bestrooi met peper en een snufje zout.

Combineren met aardappelpuree en broccoliroosjes of kousenband

Wijntip: Cuvée Marie Cornelie

Nagerecht: Zeer eenvoudig maar altijd in de smaak vallend: een mooi kaasplateau van wit- en blauwschimmelkazen, met een glas Kweepeer-Drupje Likeur of een Ruby TroP

of

een camembert gemarineerd in druivengelei of witte druivengelei met Dierens Drupje, in mooie puntjes opgediend, in combinatie met gehalveerde witte en blauwe druiven.

Gevulde camembert

¨Een dag of enkele uren van te voren halveert u de camembert horizontaal. Besmeer een kant royaal met Peren witte wijngelei en besprenkel deze kant met Dierens Drupje. Leg de twee helften weer op elkaar en pak de camembert in vershoudfolie leg deze vervolgens in de koelkast. Serveer de camembert in puntjes samen met gehalveerde witte en blauwe druiven strooi er nog wat van onze gehakte biologische walnoten over.

Drink bij dit nagerecht fris biologisch druivensap of Muscat Rouge d' Animaux.

Als afsluiting van een mooi diner serveert u koffie met notenpraliné.

Noten-karamelpraliné

¨Pel en hak ongeveer 150 gram walnoten grof. Vet een bakplaat in met wat boter of olie.

Verwarm twee eetlepels water samen met 200 gram suiker in een kleine braadpan. Laat de suiker zachtjes smelten en vervolgens goudbruin kleuren (karamelliseren). Roer de gehakte noten door de karamel en schenk het mengsel op de ingevette bakplaat. Laat de praliné afkoelen en hard worden. Schep de hard geworden praliné met een spatel van de plaat en bewaar de stukken in een afgesloten pot.  Serveer bij een kopje koffie met een Dierens Drupje, Koffie-Drupje likeur of Walnoot-Drupje Likeur

Tip: De brokken praliné zijn fijngemalen een perfecte garnering over een ijsdessert.

Cola Drupje

Een Cola tic, maar dan anders... 2 cl Dierens Drupje blauwe druiven in een longdrinkglas met ijs, aanvullen met Cola. Et voila, Drupje Cola!

Laat u ons weten wat u van de recepten vond?

ga naar HOME

 

 

 

free counter