Domein Hof te Dieren

Onze wijnen


Krachtige, fruitige, volle, subtiele en bijzondere wijnen! Die maken wij met de biologische druiven van "Domein Hof te Dieren, wijngaard". Verschillende typen wijnen die medailles en/of keurzegels hebben gewonnen. Hieruit blijkt dat de combinatie van bodem, ligging en wijze van wijn maken de belangrijkste factoren zijn voor een lekkere en bijzondere wijn! Juist de langere lagering op vat, maakt dat wij nu onderstaande wijnen kunnen leveren.

De wijnen zijn verkrijgbaar op de wijngaard en bij diverse slijterijen en restaurants. Tevens leveren wij op bestelling. Dan graag een mail sturen.

Proefnotities biologische wijnen 2013   

Rondo: Droge, fruitige rode wijn, licht fris, cassis, sappig en rond met een breed smaakpallet. Mede door haar vriendelijke tannines heerlijk bij een diner of nog enkele jaren op te leggen in uw kelder. €14,50 / fles 75 cl (per zes flessen €13,50 / fles).

Proefnotities biologische wijnen 2015   

Cuvée Willem II: Een samenspel van Merzling, Solaris en Seyval Blanc. Fruitig en vol met ons bekende frisje. Lange afdronk. €11,95 / fles 75 cl (per zes flessen €10,95 / fles). Genieten bij salades, vis, witvlees, gevogelte, maar ook heerlijk tijdens een borrel met hapjes. (Nog enkele dozen)

Johanniter: Gerijpte witte wijn, wit en fris. Gemaakt met de "Orange Wine" methode. Daardoor extra vol en stevig in smaak!

Regent: Droge rode wijn, kruidig in de neus en hinten van blauwe en rode bes in de mond. Lange afdronk. €14,50 / fles 75 cl (per zes flessen €13,50 / fles)

Regent eiken gerijpt:  Stevige rode wijn met een vleugje eiken in geur en smaak. Hinten van zwarte bes. €14,50 / fles 75 cl (per zes flessen €13,50 / fles). De laatste flessen.

Cuvée Marie Cornelie: kersenrode wijn van onze Monarch, Cabernet Cantor en een "mespuntje" Rondo. Volle en fruitige wijn, het rood fruit spuit eruit. €14,50 / fles 75 cl (per zes flessen €13,50 / fles). (ook gekoeld een aanrader)

Proefnotities biologische wijnen 2016   

Merzling: een droge, stevige, witte wijn van een kruising van Pinot Gris en Riesling druif. De Pinot Gris voert de boventoon in deze wijn met een hele lange afdronk. €11,95 / fles 75 cl. >Win keurzegel 2018< Lekker uit het glas of in combinatie met asperges, gebakken vis, wit vlees of salade

Cuvée Willem II: fruitig, vol en stevig. Combinatie van Merzling en Solaris, met het volle mondgevoel van een Chardonnay.

Proefnotities (biologische) dessertwijnen

IJswijn 2014 artificieel: dessertwijn met hinten van perzik en muskaat. De kleur is oranje-roze door een samenspel van witte Johanniter en blauwe Muscat Bleu druiven. BIO €19,95 / fles 35 cl   De laatste flessen.

 

Cretier's Tawny TroP 2010: VINTAGE! Na ACHT jaar rijping in onze kelder, eindelijk beschikbaar. Gerijpt roodfruit met hinten van chocola en de complexe zachte smaak van de Regent-druif. €19,95 / fles 50 cl (per zes flessen €18,95 / fles). Likeurwijn 18%, ideaal als aperitief of bij een kaasplank

 

Cretier's Ruby TroP 2015: Van Rondo druif. Vrolijk jonge, versterkte, rode kruidige Portwijn, met elementen van framboos en spekkersen. Zacht met weinig tannines. €18,95 / fles 50 cl (per zes flessen €17,95 / fles). Aperitief met 18% alcohol: ongecompliceerd genieten bij de openhaard / CV. Met een dessert of stevige kazen... De laatste flessen.

 

Muscat Rouge d'Animaux: Heel bijzonder, likeurwijn uit Dieren. Diverse jaargangen Rode Muskaat samengevoegd tot een likeurwijn met 14,5% alcohol. Vlierbloesem, muskaat en tropisch roodfruit spuiten het glas uit! En die afdronk: lang, vol en verrassend. €19,95 / fles 75 cl. Onverwacht mooi bij een kaasplank met sterke kazen of een dessert met chocolade.

 


Dierens Drupje / Druppeltje

Van de druiven die na het persen overblijven, hebben we bij distilleerderij de Geest in Nijmegen een Nederlandse Grappa of Marc laten stoken. De witte druiven leveren ons een blanke, glasheldere versie op; het distillaat van de blauwe druiven hebben laten rijpen met eiken en heeft een goudgele kleur met vanille tonen.

Het Dierens Drupje is een ideaal digestief en wordt geleverd in verschillende flessen met een inhoud van 200 ml voor €8,95 of 750 ml voor €27,50. Ook verkrijgbaar als setje van twee beugelflesjes van 40 ml voor €6,95.

 

Likeuren op basis van ons Dierens Drupje

Op basis van het Dierens Drupje hebben we diverse lekkere likeuren bereid. De Dierens Drupje Likeur is er in de smaken: Kweepeer, Koffie, Anijs, Kumquat en Walnoot. Allemaal ideaal als aperitief of digestief te nuttigen.

 

Goudjuweel

Het paradepaardje van onze eigen distillaten. Met 42% onze Nederlandse cognac. Vol, stevig, fruitig, bijzonder en een zeer lange afdronk. 500 ml voor €29,95.

 

In overleg met u stellen wij graag een relatiegeschenk of kerstpakket samen met onze wijnen, het Drupje en andere streekproducten.  Indien gewenst kunnen wij uw bedrijfslogo op het etiket afbeelden.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Prijswijzigingen voorbehouden.

Druivensap 2018

Biologisch druivensap. Gecertificeerd door Skal. Zowel wit als rood €4,95 per liter. Ideaal voor de BOB!

Wijn en/of druivensap bestellen en thuisbezorgen? Stuur een e-mail of neem telefonisch contact op met ons. Binnen Nederland zijn de verzendkosten: 1 fles €7,50, per 3 flessen €8,95, per 6 flessen €9,95, per 12 flessen €11,95 en per 18 flessen €14,95. Vanaf 60 flessen franco levering. Afhalen op de wijngaard is natuurlijk altijd mogelijk!

Wij accepteren de papieren VVV-Geschenkbon!

>>Met wijnhandel, slijterij en horeca (en zeker ook bij grotere afname) maken wij graag speciale afspraken!<<

 

 

ga naar HOME