Domein Hof te Dieren

Dierens Drupje Metworst

"Het lekkerste worstje tussen Groningen en ItaliŽ!" En het komt uit Dieren.

In 2017, zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan met Slagerij - Worstmakerij Franz Gerritschen uit Zevenaar! Hij voldoet aan alle voorwaarden voor onze Ťchte Dierens Drupje Metworst.

"Met passie gemaakt, met smaak gegeten". Dat kan je wel zeggen van deze heerlijke droge worst. De worst is bereid met vers varkensvlees, een speciaal samengesteld kruidenmengsel, knoflook en Dierens Drupje. Dit laatste, onze eigen Nederlandse Grappa, geeft de worst een zeer speciale, lekkere smaak. Na drie weken drogen in de speciale droogkast bij de worstmaker, rijpt hij verder in onze wijnkelder.

De Dierens Drupje Metworst is heerlijk bij een borrel met vrienden. Combineren met een lekkere kaasplank, een glas goede wijn of een glas Dierens Drupje.

En hieronder nog even de historie:

Op koninginnedag 2008 heeft de Burgemeester van Rheden, Petra van Wingerden, op Domein Hof te Dieren, wijngaard een nieuw steekproduct mogen onthullen, proeven en in ontvangst nemen. Het ging hierbij om een nieuwe droge worst met de naam: Dierens Drupje Metworst.  Samen met Meesterworstmaker Johan Molenaar van Slagerij Molenaar uit Dieren, hebben we enkele maanden gewerkt aan de speciale samenstelling voor deze worst.

Burgemeester van Wingerden roemde de smaak van de Dierens Drupje Metworst. Tevens gaf zij aan bewondering te hebben voor de samenwerking tussen diverse ondernemers, in het bijzonder voor een slager en wijngaardenier.

 

ga naar HOME

 

 

 

free counter